Новият старши треньор на казахстанския Алтай - Илиан Илиев, даде обширно интервю за Дарик, което направи впечатление с няколко неща.

Едно от тях може да засегне българските играчи, след като специалистът обяви, че не желае да взима сънародници в новия му отбор.

"За други български футболисти не сме мислили на този етап. Привличаме повече свободни агенти. От друга гледна точка, от опита ми от предишния отбор с ръководството на клуба, сме имали доста търкания за две-три момчета. Ние с риск да се скараме с президента им запазихме статута в отбора и им увеличиха заплатите. Като си тръгнах чух думи, че много съм им крещял. Точно по такива причини не искам да взимам български футболисти, защото след това ще чуя думи...Не казвам, че всички са едни и същи, но по-добре е да работя на този етап без повече български футболисти", заяви Илиев на въпрос дали смята да привлича родни играчи.

В клуба вече има един - Пламен Димов, а последният бе привлечен в Левски преди време именно по настояване на Илиев.

"В Казахстан искат да вземат източноевропейци за треньори, защото искаме да се доказваме с работа, а не мислим, че сме постигнали много. Благодарение на Мъри, а след това на Херо и на Стойчо Младенов, има възможност все повече български треньори да работят в Казахстан. Въпросът е от тук нататък да продължим по същия начин", добави още Илиев.

Официално: Илиан Илиев пое Алтай

Официално: Илиан Илиев пое Алтай

Стана третият български треньор в Казахстан