Агентът на централния защитник на Фиорентина Димо Кръстев Пламен Пейчев даде интервю пред "Firenzeviola.it". Той призна, че към българския национал е имало интерес от страна на друг клуб от Серия А, но са стигнали до споразумение с "Ла Виола" да остане на "Артемио Франки" поне до лятото. Договорът му с клуба е до 2024 година.

Фиорентина ще организира нов преглед за контузения български национал Димо Кръстев

Фиорентина ще организира нов преглед за контузения български национал Димо Кръстев

Съмненията са за разтегнат мениск

"Имаше няколко клуба, които се интересуваха от Кръстев. Няма да крия, че сред тях имаше и клуб от Серия А, който бе силно заинтересован. Във всеки случай Фиорентина вярва в него и се договорихме, че Димо ще остане във Флоренция до лятото.

След това ще направим оценка. Той често тренира с първия отбор и се надяваме, че ще дойде и неговото време да дебютира", започна Пейчев.

Той коментира и договора на Кръстев, който е до 2024 година: "Сега не мисмил за договора, включително и защото го удължихме преди година и половина. Момчето е съсредоточено единствено върху това да се справя добре и да расте."

"Фиорентина е отбор, който все още може и трябва да се бори за Европа през този сезон. Това е добър орбот с отличен треньор. Сигурен съм, че ще имат страхотен финал на сезона.

През следващите години виждам Фиорентина като отбор, който ще се бори за Шампионска лига. През следващите отбори ще е сред първите четири", продъжли агентът на Кръстев.

Пейчев коментира връзката на Димо Кръстев с треньора му Алберто Акуилани, който е легенда на Фиорентина: "Трудно ми е да го опиша, представянето на терена говори достатъчно. Той изигра първия си финал преди да е навършил пълнолетие срещу Верона.

През трите години спечели пет купи с него. Той е специален треньор за него и двамата са много добри отношение. Неописуемо е чувството да спечели пет от възможни шест финала."

Димо Кръстев с нов шанс да се утвърди в първия отбор на Фиорентина

Димо Кръстев с нов шанс да се утвърди в първия отбор на Фиорентина

Всичко зависи от потенциалната продажба на Лука Раниери