Спортният министър Красен Кралев коментира пред депутати от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта случая с починалия български боксьор, предаде БГНЕС.

"До края на седмицата очаквам да имаме повече информация от полицията по безпрецедентния случай със загиналия български боксьор Борис Станчов, който участва на състезание под чуждо име", каза спортният шеф.

Кралев заяви пред депутатите, че заради скандалния случай ще бъде отнет лицензът на мениджъра на загиналия боксьор. Кралев информира, че се работи по различни версии, сред които и че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Непрекъснат контакт по случая се води между спортно министерство и Българския професионален боксов съюз.

Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено медицинско лице, както и кой се е явявал на предварителните медицински прегледи преди самото състезание в Албания.

Станчов получи фатален удар по време на мач в категория "перо" в град Шкодра. Стана ясно, че той е имал забрана да се състезава и поради това е участвал с фалшива самоличност под името на своя втори братовчед Исус Величков. Заради това спортният министър настоя да се подведе под наказателна отговорност и самият Величков.

От Боксовия съюз заявиха, че не са знаели за подменената самоличност на Станчов.

Мениджърът Венци Георгиев:  Само истинският Боби Джи може да каже каква е причината

Мениджърът Венци Георгиев: Само истинският Боби Джи може да каже каква е причината

Починалият боксьор е отишъл да се бие в Албания за 800 лева