Българският нокаутьор Кубрат Пулев отговори на заканата на Антъни Джошуа. Пред БНТ Кобрата заяви, че е напълно възможно той да свали на земята своя съперник и с това да спечели световната титла в тежка категория. Българинът да приключи с британеца в деветия или десетия рунд на сблъсъка на стадиона на Тотнъм 20 юни. Джошуа се беше заканил да нокаутира Кубрат в 11-ия рунд.

Джо Гусън потвърди: Аз съм новият треньор на Кубрат Пулев

Джо Гусън потвърди: Аз съм новият треньор на Кубрат Пулев

"Говорих с неговия ко-промоутър Ивайло Гоцев и това е съвършена сделка"

"В момента съм в тренировъчен процес. Имам необходимото време, а не като при "Зауерланд", които ми казваха на втория месец - "давай, играеш за световна титла" и го разбирах от медиите. Направили сме план, ще се подготвям в Германия, тъй като мачът е в Европа. Всички тези години, които съм тренирал в националния отбор като юноша и при мъжете, сега трябва да се осмислят. Аз ще дам всичко от себе си. Бърза победа едва ли ще мога да търся и да направя. Но смятам, че един хубав успех с нокаут в девети-десети рунд е напълно реален", сподели Кобрата.

"Наградният фонд за мен не е толкова важен. Има някаква гарантирана сума, оттам нататък всичко може да бъде двойно и тройно, така че не мога да кажа нищо. Всичко зависи от гледаемостта, от pay per view. Сумата първо е конфиденциална, второ не смятам, че това е важното в случая. Важно е, че събитието е огромно. Аз се надявам да отида и да победя за България. Важното е да спечеля, важното е да отида и да го нокаутирам", каза още Кобрата.

"Въпросът е аз какво мога да направя. Не видях нищо особено от негова страна. Всеки един удар може да бъде решаващ. Той беше предпазлив, защото, както се казва - "парен каша духа". Предполагам, че и сега ще бъде предпазлив, защото аз съм много по-подвижен от Анди Руис и го очакват много сериозни изненади. От моя страна ще наблегнем върху абсолютно всичко - и върху физическата подготовка, и върху удара, и върху бързината. Боксът е един от най-комплексните спортове и едно нещо да куца, може да бъде малкото камъче, което да обърне колата", завърши първият българин, който може да стане шампион в тежка категория в бокса.