Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински поздрави момичетата от женския ни национален отбор. България излъчи 6 участнички на Световното първенство в Истанбул. От тях Севда Асенова спечели бронзов медал в категория до 48 килограма. Станимира Петрова остана в подножието на отличията, заемайки пета място при 54-килограмовите.

По този начин България отново спечели медал след шампионата през 2018-а в Ню Делхи. Тогава Стойка Кръстева игра финал и взе сребърно отличие при 54-килограмовите.

"Поздравявам Севда, представи се на много високо ниво. Радвам се, че спечели този медал, защото го заслужава. Тя положи огромен труд през годините, който ѝ се отплати. Като цяло съм доволен от представянето на отбора. Разбира се, винаги може повече и това, както треньорите, така и момичетата, го знаят много добре. Но Световното първенство бе изключително оспорвано и премина на много високо ниво. Нашите момичета дадоха всичко от себе си. Шампионатът е поредната стъпка към голямата и основна цел - Олимпийските игри в Париж след две години. Видяхме къде са грешките, ще се работи да ги изчистим и да ставаме все по-добри", коментира Инински.

В понеделник в Армения започва и Европейското първенство за мъже. Турнирът ще се проведе в столицата Ереван, като България ще бъде представена от Ергюнал Себахтин, Даниел Асенов, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Красимир Джуров, Венсан Киркоров, Рами Киуан, Кристиян Николов, Кристиян Димитров, Радослав Панталеев и Йордан Морехон.

"При мъжете разполагаме с много добър отбор. Младите вече навлизат все по-уверено, докато останалите натрупаха много сериозен опит, който могат да разгърнат на първенството. Очаквам всеки от тях да покаже онова, на което е способен. Оптимист съм за силно представяне. Каквото се изискваше от нас, като осигуряване на подготовка и лагери, го изпълнихме. Надявам се, че ще разгърнат потенциала си и ще ни зарадват със силни резултати", каза преди началото на Европейското първенство в Ереван Красимир Инински.

Севда Асенова с бронз от Световното първенство в Истанбул

Севда Асенова с бронз от Световното първенство в Истанбул

Българката нямаше как да продължи срещата с представителката на Казахстан Алуа Балкибекова и бе принудена да се оттегли