Реномираното издание "Boxing News 24" твърди, че отнетият, макар и все още временно, лиценз на Кубрат Пулев за провеждане на срещи в САЩ, е попречило на нашия сънародник да се бие с Антъни Джошуа на 1 юни в Ню Йорк.

След провала на битката между Ей Джей и Джарел Милър, от щаба на британеца потърсили резервни варианти за тази дата. И първата им опция била именно Кобрата, който е задължителен претендент за световната му титла във версия IBF.

И тъй като мач между двамата на практика е неизбежен, от лагера на AJ искали да го проведат в САЩ на въпросната дата и така да отпадне една от задължителните му защити. Затова се и свързали с промоутъра на българина Боб Аръм, който ги разочаровал с отговора си.

Според изданието, имало и друга причина Аръм да пази Пулев от мач с Джошуа. Той искал да направи мач между българина и Тайсън Фюри, като ще се чака официалния край на сагата с журналистката. И двамата имат договор с Top Rank, агенцията на Аръм, а според него две битки в рамките на няколко месеца с двама от тримата най-велики в тежка категория в момента може да изтощят Кобрата.

Кубрат Пулев не е първи вариант за заместник на допингирания Джарел Милър срещу Джошуа

Кобрата не е първи вариант за заместник на допингирания Милър

Луис Ортис и Адам Ковнацки с най-големи шансове да заемат мястото на американеца