Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри обвини егото на Антъни Джошуа за провала на "Битката за Британия". Циганския цар покани сънародника си за бой на 3-и декември, но до договор така и не се стигна, след като от щаба на Джошуа протакаха твърде дълго в преговори.

Фюри е категоричен, че повече няма как да се стигне до бой между двамата. Шампионът призна също, че иска да се оттегли от бокса, но просто не може да се отдели от него.

"Имаше отлична оферта за Джошуа - 60:40% и те имаха документите две седмици, но така и не ги подписаха. Обвиниха комерсиални причини и някакви други глупости каквото и да означава това. Ако ще позволиш на спонсор да застане между теб и най-големия бой в историята на британския бокс, то определено имаш нужда от помощ.

Бях много сериозен за офертата, защото ако не бях сериозен, нямаше да му пратя договора и възможността. Те обаче винаги ще намерят начин да не се бият с Циганския цар. Щях да мина през Джошуа като нож през масло. Може би за 3-4 рунда.

Според анализаторите причина за провала на преговорите са телевизионните права. Фюри има договор с Би Ти Спорт, а Джошуа е обвързан с DAZN.

"Дори и да им бях дал срок от 2 години, те пак нямаше да намерят начин да подпишат договора. Това е шоуто на Тайсън Фюри, а те нямаше как да участват в него, защото имат твърде голямо его".

Изненада: Кобрата преговаря с Тайсън Фюри за битка, в която ще бъде заложена световната титла!

Изненада: Кобрата преговаря с Тайсън Фюри за битка, в която ще бъде заложена световната титла!

"Надявам се да срещна класен противник"