Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн намекна, че предпочита да "прескочи" Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на Международната боксова федерация, и да организира бой между неговия клиент и Тайсън Фюри. Той призова да се проведе британска битка още това лято. 

"Вече говорих с Антъни и той иска този двубой да бъде следващият му. Трябва да го осъществим, защото никога друг път няма да има възможност двама британци да се борят за неоспоримата титла в тежка категория. Обещавам ви, че ще организираме тази битка, тя трябва да се случи.

Не смятам, че някой иска да види трети двубой (между Уайлдър и Фюри), защото беше много убедителна победа. Но ще видим дали Уайлдър ще се възползва от клаузата за реванш. Очаквам да го направи, защото иначе не виждам какво друго може да се случи с него.

Но нашият задължителен претендент Кубрат Пулев е менажиран от Боб Аръм, както и Фюри, така че ще можем да направим много лесна маневра, ако Уайлдър не се възползва от клаузата за реванш. Можем направо да организираме битката за лятото, затова ще се борим.

Ако Уайлдър каже, че ще се възползва от клаузата за реванш, то той ще се проведе през юли или август и не е фатално, защото ние ще се изправим срещу Пулев на стадиона на Тотнъм през юни и после ще организираме двубой с Фюри за ноември или декември. Но предпочитаме да направим битката Джошуа - Фюри веднага, защото ще е за всичките четири титли. Няма да получим друга възможност за такъв мач между британци, а Джошуа обожава идеята да се изправи срещу Тайсън", каза Хърн пред talkSPORT.

Двубоят между Джошуа и Кубрат Пулев трябва да се състои през юни.

Кубрат Пулев: Джошуа го е страх да се бие на неутрална територия

Кубрат Пулев: Джошуа го е страх да се бие на неутрална територия

До няколко дни се очаква да се подпише договор за срещата между двамата