През лятото Юлиян Ненов напусна Дунав (Русе) и предприе завръщане в Ботев (Враца). Крилото бързо се превърна в основен играч на "зелените", които през този сезон отново ще усетят тръпката от мачове в елита.

Първият голям мач на врачани е този петък, когато срещу тях ще бъде направилият треньорска рокада тим на Левски. Въпреки това, бившият младежки национал е оптимист, че той и съотборниците му могат да вгорчат дебюта на Славиша Стоянович.

Бившият младежки национал даде специално интервю за читателите на ТОПСПОРТ, в което говори още за целите на Ботев в първенството и неговите очаквания в битката за шампионската титла.

Ботев (Враца) се подсили с Даниел Генов

Ботев (Враца) се подсили с Даниел Генов

Крилото вярва, че "зелените" могат да се преборят за място в Топ 6

Юли, новият сезон в Първа лига донесе и смяна в клубната ти принадлежност. Как се стигна до преминаването ти в Ботев (Враца)? Предполагам не е било лесно да напуснеш Дунав (Русе) след толкова хубави мигове там...

- Много лесно всъщност се стигна до преминаването ми в Ботев. Наставникът Сашо Ангелов ми звънна и се разбрахме за две минути. Аз исках много да се върна във Враца. Раздялата ми с Дунав беше трудна, но исках ново предизвикателство и поради тази причина си тръгнах.

Имаше ли вариант да продължиш кариерата си в чужбина?

- Не, на този етап нямах нищо за чужбина. Надявам се скоро време да имам.

Снимка 371368

Източник: Официален сайт на Ботев (Враца)

В Ботев се събрахте доста опитни футболисти, но въпреки това стартирахте кампанията по неособено убедителен начин? Твоето мнение за трудния старт.

- Ами да, не започнахме по най-добрия начин , но както се казва нивата е дълга така, че ще имаме време да се поправим. А и все пак са минали два мача, в които аз лично мисля, че играхме добър футбол.

Последното ви ново попълнение - Даниел Генов изрази оптимизъм, че Ботев има всички шансове да завърши в Топ 6 на редовния сезон. Реална цел ли е това или на първо време ще се опитате да утвърдите мястото си в елита?

- Според мен най важното е да се задържи отбора в Първа лига колкото се може повече време, защото Враца в футболен град. За Топ 6 със сигурност имаме футболисти и качества, но само времето ще покаже.

Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще домакинства на своя стадион

Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще домакинства на своя стадион

Помощ от държавата и за Спартак (Варна)

Задава се първият ви голям мач за сезона - домакинство на Левски. Очакванията ти за тази среща? Ще успеете ли да вгорчите дебюта на новия им треньор Славиша Стоянович?

- Да първия голям мач е след няколко дни, но за нас няма значение срещу кой излизаме - дали е Левски, или Верея. Винаги се стремим да излезем краен победител. Със сигурност ще е много тежък мач.

Имаш ли наблюдение върху играта на съперника, какви са силните и слабите му страни?

- Ами да изгледах им няколко мача и според мен не играят най добрия си футбол в момента и това е нашият шанс да го победим.

Предполагам, че мотивацията при теб за тази среща ще е още по-голяма, тъй като си юноша на ЦСКА.

- Да, ще съм много щастлив, ако им отбележа гол.

Снимка 371369

Източник: Официален сайт на Ботев (Враца)

Говорейки за тях, предполагам, че следиш изявите им в Лига Европа. Докъде смяташ, че ще стигнат "червените" в евротурнирите?

- Според мене ще им е много трудно да влезнат в групите на Лига Европа, но ще успеят. Имат много добър състав.

Защитник напусна Ботев (Враца)

Защитник напусна Ботев (Враца)

Иво Харизанов ще си търси нов отбор

Няма как да не те попитам и за Първа лига. И този сезон ли ще наблюдаваме един доминиращ Лудогорец, който рано ще убие интригата за титлата?

- Ами не знам дали рано ще убият интригата , но според мен пак те ще са шампиони. Само ЦСКА може на този етап да ги спре.

И във финала на нашия разговор, къде в таблицата виждаш Ботев (Враца) в края на кампанията?

- Ами за първа година колкото по-напред, толкова по добре (Смее се)! Но според мен, някъде в средата на класирането.