Треньорът на Ботев (Враца) Веселин Великов не скри задоволството си след равенството неговия тим с Монтана, което прати врачани на бараж срещу Септември (София).

"Плановете ни бяха да не загубим мача. Имаше много нерви. Резултатът е справедлив и за двата отбора. Мисля, че ключът бе вкарването на бърз гол след повеждането на Монтана. Това ни даде спокойствие през второто полувреме. Отборът изигра шест мача за 20 дни и момчетата се измориха. Монтана нямаше какво да губи и изсипа много топки, но нямаше нещо фрапантно.

Толкова много мачове играхме добре и не взимахме точки. Целта ни беше да не изгубим мача и го направихме. Видяхте, че първото нарушение на Гаджев не бе за картон, но му го дадоха. Бях сигурен, че при втори фаул ще бъде изгонен.

По този начин извадих и Ивайлов, защото имаше картон. Смените бяха за добро. Тук се явява дерби и зарадвахме феновете с добър резултат. Надявам се през следващия сезон да ги радваме и с добри игри.

Мисля, че с няколко играчи са водени преговори за нови договори. Мисля, че ще се изчака и мачът със Септември. Голяма част от отбора ще остане. Имам договор за още един сезон и искам да го изпълня", каза Великов.

Монтана и Ботев (Враца) не се победиха

Ботев (Враца) оцеля в Монтана и ще играе бараж за оставане в елита

Двата отбора завършиха наравно 1:1