В петък Ботев Враца посреща Берое в мач от 10-ия кръг на Първа лига. И двата отбора ще са с нови наставници, след като и Густаво Араголаса бе уволнен от собственика на заралии.

За доскорошния наставник Даниел Моралес това бе втори престой при врачани, като между двата работи във ФК ЦСКА 1948, а преди това мина и през "Армията". Предишния път Дани води отбора от юни 2021 до март 2022-а. Сега ги пое на 12 септември миналата година.

Даниел Моралес и Ботев (Враца) се разделиха!

Даниел Моралес и Ботев (Враца) се разделиха!

В петък Ботев посреща Берое Стара Загора в мач от 10-тия кръг на Първа лига.

Бразилецът спаси тима от изпадане през май, но започна разочароващо новия сезон и записа доста тежки загуби. Ботев спечели едва 2 победи и допусна цели 7 загуби до момента, като поражението с 0:4 от Арда е преляло чашата на търпението.

Вчера Даниел Моралес си е взел довиждане с играчите. Очаква се днес или най-късно утре врачани да обявят името на новия наставник.

Според информация на "Тема Спорт" най-близо до поста е Христо Янев. В неделя вечер той е имал среща с ръководството на Ботев. Янев спаси Пирин Бл от изпадане през пролетта, но след това отказа да продължи работа с орлетата.

Сред обсъжданите имена е било и това на Тодор Янчев, който през пролетта води ФК ЦСКА 1948. Разговори са водени и с Живко Желев, който наскоро пое Бдин Видин, но в крайна сметка са се спрели на Ицо Янев.