Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес беше изключително разочарован след тежката загуба от Арда с 0:4 в Кърджали. Наставникът определи поведението на отбора  като "срамно".

"В доста по-голяма част от мача имаше само един отбор на терена и това беше Арда. През първото полувреме имахме една ситуация, от която да изравним. Допуснахме лесни и елементарни грешки за един отбор, който има опит. Поведението на отбора индивидуално и колективно - нула. Днес отборът игра доста страхливо и това е срамно. Не е срамно да паднеш от такъв отбор, а начинът, по който го правиш. Извинявам се на целия град. Това не е до извинение, а до нашето поведение на терена. Някои неща не мога да ги контролирам. Аз съм най-големият виновник за това нещо. Срамно е това, което направихме днес в Кърджали.

Няма ден, в който да не говоря за поведение, отношение и уважение. Ние правим това, което обичаме. Това не мога да приема. Имаме добър отбор, може би причината е в мен, но не може футболистите да се представят на това ниво. Няма да кажа нищо против никого. Това е колективен спорт. Те трябва да показват мъжество и характер. Знам, че имаме потенциал да играем все по-добре. Не може без поведение и отношение да играеш футбол. Без сърце и душа не става.

Не знам дали това е насочено към мен. Ако ви поканя на тренировка и видите как се справят - е нещо красиво. Всеки треньор страда от своята философия, която не допада на някого. Футболът е колективен спорт. Това, което днес се случи, не трябва да се случва на отбор с амбиция. Не искам да сме изненада в първенството, но имам характер и искам да бъдем фактор. Не може аз да имам повече вяра в отбора, отколкото самите футболисти.

Нашата рецепта е да си повярваме. Главите трябва да са чисти. Когато не се представят на добро ниво, цената на футболистите пада. Не можеш и да отидеш в по-добър отбор. Ако се стараеш, ще намериш по-добра работа.", завърши Моралес.