Футболистът на Ботев (Враца) Меси Биатувусока получи първа повиквателна на националния отбор на Конго, което предизвика голям интерес към него, а вестник "Ле Депеш де Бразавил" взе интервю от играча. Той разказа как е стигнал до българското първенство.

Официално: Даниел Моралес се завърна начело на Ботев (Враца)

Официално: Даниел Моралес се завърна начело на Ботев (Враца)

В екипа му влизат Радослав Боянов (помощник-треньор) и Юлиян Левашки (треньор на вратарите)

"В Бордо всичко вървеше добре за мен, като с отбора до 19 години станахме шампиони през 2017-а. В този тим играеха Жюл Кунде и Орелиен Чуамени, а на на финала победихме Льо Авър. От време на време тренирах с първия отбор, но в края на сезона не ми предложиха нищо. Тогава получих възможност да отида в Шарлероа и не можеш да откажа. Пристигнах млад в отбор, в който имаше играчи на моя пост и се търсеше най-вече опит. Не съжалявам, защото научих много в Шарлероа като футболист и човек. Бях под наем в Авранш, но няма какво да кажа, защото там треньорът не ме искаше. В края на договора ми с Шарлероа получих възможност да премина във втородивизионния кипърски Ксилотимбу. Имах само едно желание - да играя футбол. Там си върнах удоволствието от футбола и увереността. Пред юли 2021 година отидох в румънския Селимбар, където открих нов футбол и нова култура. Получавах достатъчно време игра, но не се чувствах добре и се върнах в Кипър. Оттам пристигнах в Ботев в добра форма", разказва Меси пред изданието.

"Исках много дебютът ми с Ботев да е успешен, но отсъдиха дузпа срещу мен и тима за симулация на Тунгара. Не беше лесно да изживея тази несправедливост, но си казах, че това е част от футбола и съдията сигурно се е объркал. При всички положения това не ме отчая, а ме мотивира още по-силно да се преборя за мястото си", добавя футболистът.

"Не бях титуляр в началото, защото имаше йерархия в отбора и аз не бях сред първите двама. Треньорът обаче ме подкрепяше и ми каза, че ще имам възможност да играя и стана точно така. Мястото ми в Ботев не е запазено, не гледам по-далеч от следващия мач. Но ще дам всичко да запазя мястото си", обещава конгоанецът.

Ботев (Враца) поднови договора на Мирослав Маринов

Ботев (Враца) поднови договора на Мирослав Маринов

Остава в клуба до зимата на 2024 година

"Пасовете от дълбочина са нещо, което обичам. Не бягам от двубоите един срещу един, достатъчно агресивен съм. Мисля, че мога да чета добре играта. Липсва ми концентрация, за да видя някои от дребните детайли в играта, но работя върху това, както и всеки ден работя върху силните си страни", каза още централният защитник.

"Дойдох в България заради добрите контакти на агента си Сендо Нкололо, нещата станаха много бързо", разкри Меси.

"Никога не съм бил в Конго. Това е момент, който чаках с нетърпение. Чувствам се конгоанец и искам да опозная страната", казва играчът, който е роден и израснал във Франция.

Ботев (Враца) и ФК ЦСКА 1948 ще играят контрола по време на паузата

Ботев (Враца) и ФК ЦСКА 1948 ще играят контрола по време на паузата

Тя ще се състои на 24 септември (събота) от 17:00 часа