Треньорът на Ботев (Враца) - Даниел Моралес не скри разочарованието си след поражението на тима от Славия (0:1). Той коментира и червения картон на Чавдар Ивайлов.

"Паднахме от добър отбор като Славия на техния отбор. Момчетата се бориха с човек по-малко. Първото полувреме имахме шансове, една - две ситуации. Не искам да се оправдавам. Разбирам, че ВАР като гледа ситуацията трябва да обърне внимание на намерението. Ситуацията беше фал ок, но дали е искал да счупи крака на противника или не, трябва да се гледа по различен начин.

За пореден мач се случва подобно нещо. Не е оправдание, но това влияе. Какво да очаквам следващия мач? Каква система да играя? Какво да кажа на момчета в съблекалнята? Семействата се борят за всичко - 30 момчета с 30 семейства. Всеки дава всичко от себе си. Дали Славия заслужава да бие или не, не става въпрос за това. Става въпрос за намерение. Това ме боли. Второто полувреме беше един хубав мач. Славия диктува. Решихме да играем малко по-напред. Пише се 1:0 за Славия и ние се прибираме без точка. Можеше да изкараме повече от този мач.

Можеше и да ни бият с пет гола, не се знае. Почват да болят на тези момчета загубите и не знаят какво да направят. Дали трябваше да се разгледа ситуацията за дузпа, не искам да коментирам. Имаше 2-3 ситуации, които можеше да вкараме. Славия е добър отбор. Дойдохме да вземем нещо. Не се предаваме и всеки мач даваме всичко от себе си. Ако не беше червения картон, мачът можеше да се развие по друг начин.

Преди време направих един анализ на головете, които сме допуснали и вкарали. 70% от допуснатите са сред наши грешки. Директен червен картон на мача с Локо София. Момче на 17 години, което иска да играе само футбол и притежава качества. Не искам да оправдавам, но гледам реално статистиката. Аз се извиних на Виячки. Момчетата искат да играят футбол, но всяка ситуация, ако се гледа така... Чавдар нямаше намерение да го удари. Спорна топка. Как да влизаме? Ние се борим за всичко за Ботев Враца. Даваме живота си", каза Моралес.

Славия победи Ботев (Враца) с 1:0

Славия се справи с 10 от Ботев (Враца)

Иван Минчев отбеляза единственото попадение в срещата