Старши треньорът на Ботев (Враца) Даниел Моралес сподели очакванията си за мача с Берое от 5-ия кръг на efbet Лига. 

"Радвам се, че задаваме стандарт, който следващите отбори на Ботев Враца ще трябва да следват. Дано продължим серията, за да оставим нещо наистина специално в историята на клуба. Но все пак трудно ще достигнем до медалите този сезон. Берое е много силен отбор, играхме и контрола в подготовката, но лошата статистика не ни кара да се чувстваме обречени. Но знам, че ще ни бъде трудно", заяви Моралес.

"Най-много се радвам на едно не толкова ново момче, но аз го броя за нов - Чавдар Ивайлов най-сетне започна да тренира. Надявам се скоро да е готов за мачове. Може би ще го видим на терена за празника на 4 септември. Бразилецът Матеус вече се адаптира значително по-добре, документите му са готови и ще пътува с нас за Стара Загора. Тази седмица дойде Стефан Гаврилов. Със сигурност добър футболист, който ще ни бъде полезен. Едва ли ще играе срещу Берое, но той е част от бъдещето на клуба следващите 2 години", допълни специалистът.

Младите звезди на Ботев (Вр) стават юношески национали

Младите звезди на Ботев (Вр) стават юношески национали

Повиквателни за Миро Маринов и Красимир Тодоров

"Следя българския футбол от близо 20 години и не си спомням по-равностойно първенство. Лидерите са ясни, но борбата за европейските квоти и особено на дъното ще бъде много оспорвана. Ако разликите останат малки до края, ще бъде чудесно за зрителите. Но напрежението в отборите ще бъде смазващо. Може би след 10 кръг ще се очертаят ясно групите тимове, които ще се конкурират пряко. Накрая ще надделеят по-уверените и психически устойчиви отбори. Ние работим, за да сме готови за тази част от надпреварата. Все още няма напрежение и е лесно", призна Моралес.