Валери Божинов попадна в групата на Ботев (Враца) за утрешния мач срещу Арда. Нападателят си тръгна от Левски и се върна във Враца. Той говори за следващите си цели във футбола пред колегите от dsport.bg. Ето какво каза бившият национал на България:

"Обичам футбола. Любовта към играта ме кара да продължавам. Камбуров иска да стигне първото място по голове, а Георги Илиев - по мачове. Аз не мога да постигна тези неща, но обичта и уважението към футбола ме карат още да го практикувам. Знам, че наближава моето време да спра, защото вече влизам в 34-ата си година, но въпреки това съм благодарен на играта, която ме храни толкова много години и ще продължава да го прави. Моят приятел Иван Бандаловски ме попита преди няколко дни, защо продължавам да играя. Казах му, че обичам футбола. Той е светиня за мен.

Малко хора знаят, макар че вече са наясно с работата на моя баща. Тренира се много здраво и хич не е леко, но който иска да му е лесно - да си седи вкъщи и да си гледа мачовете по телевизията. Надявам се да помогна на отбора да печели повече точки. Тази година ще ни е по-трудно от миналата", каза той.

Валери Божинов се завърна с гол в Ботев (Враца)

Валери Божинов се завърна с гол в Ботев (Враца)

Нападателят се разписа в контролата с Монтана