Руският собственик на Ботев (Пловдив) - Антон Зингаревич е загубил 3 милиарда долара от богатството си през последните 12 месеца заради войната срещу Украйна, пишат местни издания, цитирани от колегите от "Котаспорт".

Както е известно ЕС наложи санкции на различни бизнесмени от Русия и блокира много финансови капитали. Сред засегнатите е и Зингаревич, който е претърпял много големи загуби заради провали в бизнес начинанията му.

Не са случайни информациите, че Зингаревич може да подели управлението на Ботев (Пловдив) с руския милиардер Сегей Галицки, но не е ясно как ще реагира България при подобна инвестиция и дали при това положение руските инвестиции няма да бъдат замразени заради намесата на българското правителство.

Българското правителство за момента не е предприело конкретни стъпки срещу Зингаревич, въпреки войната на Русия срещу Украйна, но навлизането на негов партньор, какъвто би бил Галицки, със сигурност ще доведе до реакция.

На този етап е сигурно, че Ботев се очаква да има значително по-малък бюджет през миналия сезон, а причините започват да стават все по-ясни - заради огромните финансови загуби Антон Зингаревич ще ограничи своите инвестиции във футбола и във футболния клуб.

Зингаревич намалява значително бюджета на Ботев?

Зингаревич намалява значително бюджета на Ботев?

Ще има променя в управлението