Сдружение ПФК Ботев Пловдив излезе с информация за срещите си с Антон Зингаревич и за дълговете на клуба. Това съобщиха от неговото ръководство в обръщението към привържениците на отбора, което гласи:

"Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с медийните публикации и желанието ни да сме прозрачни за случващото се в Ботев Пловдив, бихме искали да информираме обществеността за събитията от последните дни.

Ботев (Пд) заиграва с четирима в отбрана

Ботев (Пд) заиграва с четирима в отбрана

Стефан Стоянов с различна философия спрямо своите предшественици

Председателят на Сдружение ПФК Ботев, в качеството му на мажоритарен собственик на ПФК Ботев АД, проведе предни дни среща с Антон Зингаревич във връзка със заявения от руския предприемач интерес към инвестиции и придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба. Имаме уверение за реален интерес и сериозни амбиции, но разговорите са едва в начален етап.

Предоставили сме на г-н Зингаревич и екипа му достъп до клуба, за да направят одит. Обещанието от страна на кандидат-купувача е да даде окончателно решение до края на декември, след което може да се пристъпи към конкретните преговори. До тогава всички информации за трансфери, зимни лагери и др. може да се считат по-скоро за непроверена информация.

Освен това сдружение ПФК Ботев свиква в началото на годината общо събрание на акционерите на ПФК Ботев АД, за да състави нов Борд на директорите на клуба - независимо дали в него ще влязат представители на нов съсобственик, или не.

От Арис искат да почетат Тоско Бозаджийски преди дербито с ПАОК

От Арис искат да почетат Тоско Бозаджийски преди дербито с ПАОК

Официалното писмо вече е внесено в администрацията на Футболната лига на Гърция и се чака отговор

Бихме желали да ви информираме и по темата за задълженията на ПФК Ботев АД. След като клуба, благодарение на привържениците си, бизнеса и широката пловдивска общественост, изкупи задълженията към "Рент Мениджмънт", бе подписан договор за закупуването между синдиците на КТБ и прокуриста на клуба Асен Караславов. Предстои този договор да се одобри от Фонда за гарантиране на влоговете, чието становище в момента изчакваме. Предприета е процедура за прекратяване на делата от КТБ към ПФК Ботев АД. По отношение на делата на "Рент Мениджмънт" към ПФК Ботев АД предстои сложен процес, но вярваме, че той ще бъде доведен до успешен край.

Желаем на всички жълто-черни привърженици топли и споделени Коледни празници!

Да живее Ботев Пловдив!

Официално: Договорът за стадион "Христо Ботев" беше подписан

Официално: Договорът за стадион "Христо Ботев" беше подписан

"Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес"

Сдружение Сдружение ПФК Ботев Пловдив притежава 61% от акциите на ФК Ботев Пловдив и е мажоритарен собственик на клуба.