Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар заяви, че се гордее да бъде част от "жълто-черните" и е впечатлен от проекта на клуба. Португалският специалист пристигна днес за първи път на базата на "канарчетата" в "Коматево", за да се срещне с футболистите и да ги запознае с новия треньорски щаб на старта на зимната подготовка на отбора. Наставник се съгласи да застане пред представителите на медиите, въпреки че от клуба не бяха насрочили официална пресконференция.

"Много съм горд да бъдат част от Ботев (Пловдив). Когато от клуба ми показаха проекта, който имат, се впечатлих много от амбицията, инфраструктурата и феновете на отбора. Ръководството има сериозен план за развитие на клуба и това ми харесва. Нямам търпение да започна работата си тук. След работата си в САЩ исках да се завърна в Европа и прецених, че Ботев (Пловдив) е правилното място за следващата стъпка в моята треньорска кариера, където искам да се боря да печелим трофеи", започна Балтазар.

Новият треньор  на Ботев (Пловдив) посети ‘’Колежа’’

Новият треньор на Ботев (Пловдив) посети ‘’Колежа’’

Очаква се по-късно през деня да бъде представен

"Знам, че ситуацията в клуба в момента не е перфектна, но ще работим здраво, за да я подобрим. Наясно съм върху какво трябва да наблегнем, за да променим представянето си. Никой в Ботев не е доволен от състоянието, в което се намира тимът сега. Разбирам, че привържениците са разочаровани от това, което виждат от отбора през този сезон. Знам, че те обичат много клуба, но в момента не харесват лицето, което показва отборът и съзнавам, че аз нося отговорността да започнем да играем атрактивно и успешно", допълни новият старши треньор на Ботев.

Португалският специалист отговори и на въпроса как е получил офертата да поеме "жълто-черните".

"От борда на директорите се свързаха с мен. Когато в клуба са започнали да обсъждат възможни варианти за нов наставник, името ми е попаднало в тяхното полезрение и ми се обадиха. Проведохме няколко разговора, за да разгледаме опцията да поема отбора. Идеите ни съвпадаха и така реших да приема офертата", завърши Бруно Балтазар.

В новия треньорски щаб на Ботев влизат още португалският помощник Гилерме Рамос, анализаторът Карлос Маркес, както и чешкият фитнес специалист Денис Каван.