Старши-треньорът на пловдивския Ботев Ферарио Спасов заяви пред клубния сайт на "канарчетата" , че отборът ще стартира тренировки на 30-и март. Наставникът даде мнението си и за цялостната обстановка в България и неяснотата около родния футболен шампионат.

Ботев (Пловдив) удължи почивката на своите играчи

Ботев (Пловдив) удължи почивката на своите играчи

"Канарчетата" няма да тренират поне до края на март

Господин Спасов, по програма отборът на Ботев трябваше да възобнови тренировки на 23-и март. Ще се случи ли това?

- Съвсем нормално е да се съобразим с трудната обстановка в страната и изискванията, които има към ограничаване на този вирус, който обърка доста планове. Поради тази причина ще започнем на 30-и март, което пак е условно, защото всичко зависи от ситуацията в страната. Много неща зависят и от срещата в понеделник в БФС, относно формата на първенството, колко мача ще се играят и т.н.

В тази усложнена обстановка как подхождате към индивидуалната подготовка на футболистите?

 - Пак всичко е условно, това че на футболистите им е издадена програма за самоподготовка - нищо не означава. На първо място трябва да се гарантира тяхната безопасност. Не могат да използват фитнес зали, а трябва да търсят места, на които да правят самостоятелно раздвижвания. Всеки се подготвя индивидуално, просто такива са условията в момента.

Кога очаквате да стартира първенството и какви са вижданията Ви относно формата на Първа лига?

- Объркан съм и не мога да кажа нищо по въпроса относно формата на Първа лига. Не се знае колко ще се разнесе вирусът, както и какви мерки още ще се вземат. Каквото и да кажа ще е условно, не се знае форматът по който ще продължим, което обаче е напълно нормално, тъй като хората са загрижени за здравето и работата си. Каквото и да се реши, ние ще се съобразим с него.

Каква ще бъде целта на Ботев след рестартирането на мачовете?

- Трябва да се започне с мини подготовка след прекъсването, дано след срещата в понеделник да има някакви насоки за рестарта. В моментната обстановка трудно може да се говори за футбол, не се знае как ще се състоят мачовете. Отборите бяха набрали инерция и форма, всичко беше съобразено с това, което ни предстоеше. Сега всичко започва от начало. По всичко личи, че купата ще ни бъде проритет, но за спечелването и първо трябва да минем през отбора на ЦСКА.