Испанец или французин ще бъде новият директор на школата на Ботев (Пд), съобщава "Мач Телеграф". Собственикът на клуба Антон Зингаревич е впечатлен от стиловете на двете нации и иска подрастващите футболисти още от съвсем крехка възраст да свикват именно с модерния западноевропейски футбол.

Само ще споменем, че през този век Испания има една световна титла и две европейски, а наскоро "Ла Фурия Роха" спечели и Лигата на нациите. От своя страна Франция, водена от мегазвездата Килиан Мбапе, стана световен шампион през 2018 г., а е и актуален финалист от Мондиал 2022, където "петлите" преклониха глава пред Аржентина. Франция спечели и Лигата на нациите през 2021 г.

До момента шеф на академията на Ботев (Пд) беше Трифон Пачев. Заради слабите резултати на една от най-плодотворните школи в българския футбол обаче собственикът Антон Зингаревич, както и ръководителите Радостин Кишишев и Артур Платек, са взели решение да освободят легендата Пачев. Съвсем скоро ще ясно дали неговият наследник ще бъде испанец или французин.

Ботев (Пловдив) ще вземе участие в благотворителна инициатива

Ботев (Пловдив) ще вземе участие в благотворителна инициатива

Тази година фондация НОЩ на ангелите е подготвила нещо наистина необикновено