Министър-председателят на България Бойко Борисов проведе среща днес с феновете на Ботев (Пловдив). Поводът бе смъртта на привърженика на пловдивския клуб Тоско Бозаджийски, който почина в Гърция след сблъсъци с местни хулигани. Освен премиера, на срещата присъстваха и главният прокурор Иван Гешев, и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. По време на срещата бе обсъдена и темата с построяването на клубния стадион на Ботев - "Колежа".

Марко Перван продължава да създава проблеми на Ботев (Пд)

Марко Перван продължава да създава проблеми на Ботев (Пд)

Не иска да разтрогва своя договор

"Уважаеми ботевисти, днес беше проведена среща между представители на "жълто-черната" общност и министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. На срещата присъстваха също главният прокурор г-н Иван Гешев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Запознахме ги с подробности около убийството на Тоско Бозаджийски, както и с липсата на адекватна реакция от страна на гръцките институции. Получихме категорична подкрепа и обещание за съдействие от българската държава, за което им благодарим. В края на разговора ни с г-н Борисов беше повдигната и темата за Колежа - отговорът му беше категоричен "Обещал съм Ви, ще го построим". Припомняме Ви, че кампанията "Справедливост за Тоско" продължава, като на 25.01.20г (събота) от 11ч пред сградата на посолството на Република Гърция в гр. София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона", написаха феновете на Ботев.

Бойко Борисов също се включи с коментар във Фейсбук за срещата с феновете на "канарчетата". Ето какво сподели той:

"Изразих най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на убития в Гърция млад българин Тоско Бозаджийски. Спортът трябва да носи радост на хората, случаите на хулиганство и насилие са недопустими. Според тежестта на извършеното деяние виновните трябва да понесат своята отговорност. Българското правителство ще продължи да наблюдава казуса и да действа спрямо своите възможности и правомощия. Възложих на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да задейства всички международно-правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество, както и да изиска цялата информация по разследването и установяване ефективността му в Гърция".