Ръководството на Ботев (Пловдив) изрази официално несъгласието си с програмата за следващите кръгове. От клуба публикуваха писмо до БФС и обявиха ясно своята позиция.

Ето какво написаха от Ботев:

"За пореден път домакинските срещи на клуба се определят за петъчен ден, което има ред негативни последици за ФК Ботев - намаляване на посещаемостта, спад на зрителския рейтинг и, съответно, на спонсорските доходи и средствата от продажби. Отчитайки липсата на каквито и да било прозрачни правила и процедури в съставянето на графика в БФС, искрено се надяваме,че лимитът на домакинските срещи в петъчни дни е изчерпан и следващите мачове ще се провеждат в удобно за феновете на клуба време.

Фенове на Ботев (Пд) скочиха на БФС и се подиграха с "евробоеца" Левски

Фенове на Ботев (Пд) скочиха на БФС и се подиграха с "евробоеца" Левски

Ето какво написаха "жълто-черните" фенове

В тази връзка, бихме искали ясно да заявим своята позиция: независимо от външните обстоятелства, ФК Ботев винаги поставя на първо място грижата за своите фенове, които са истински дванадесети играч на мачовете в Коматево и подкрепят отбора, независимо от външните обстоятелства и резултати", се казва в писмото, което е публикувано на страницата на клуба и изпратено до БФС.