Ботев (Пловдив) се включи в кампанията "Заедно за Бела", която има за цел да събере средства за лечението на 2-годишната Белослава Бориславова. Детето провежда лечение в Турция след мозъчни усложнения, породени от коронавирус и спиране на сърцето.

Ботев (Пловдив) победи Берое с 1:0 в мач от efbet Лига

Ботев (Пловдив) спечели почти безпроблемно битката за Тракия

Вижте подробности

Преди мача срещу Берое в неделя футболистите на "жълто-черните" издигнаха плакат с надпис "Заедно за Бела", а днес от клуба призоваха за подкрепа с публикация в социалните мрежи:

"Едва на 2 години и 6 месеца, момиченцето получава сърдечен арест на площадката, където си играе с другите деца. Животът му е спасен, но последствията са много сериозни, в следствие на това, че макар и за кратко, мозъкът остава без кислород. Според близките на Бела, в България тя е "отписана" и затова семейството търси помощ в чужбина.

Вече месеци наред детето е в турска клиника заедно с родителите си Мануела и Бисер. Там то получава адекватни грижи, приема различни лекарства, правят му се разнообразни манипулации. Напредък има, но лечението ще е дълго, предстои и вливане на стволови клетки. Затова кампанията продължава и всеки може да дари и по следните начини:

Дарителска сметка

Fibank

IBAN: BG85FINV91501317557550

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова"

Ботев (Пловдив) отмъква ключов играч на Пирин (Благоевград)

Ботев (Пловдив) отмъква ключов играч на Пирин (Благоевград)

Чебрайлс Макрецкис е потвърдил за интерес от страна на "канарчетата"