Системата ВАР трябва да бъде въведена навсякъде, а не само за плейофите в Топ 6 на efbet Лига, категоричен е изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехидо.

"Играем в едно и също първенство, но с различни правила в зависимост от отборите? Не може да има такава разлика в едно и също първенство. Вероятно е много по-важно за някои от отборите на по-ниските позиции, отколкото за най-добрите да разполагат с този инструмент", заяви испанецът пред "Трафик-нюз".

ЦСКА, Лудогорец и Ботев (Пловдив) с най-много национали до 17 години

ЦСКА, Лудогорец и Ботев (Пловдив) с най-много национали до 17 години

Вижте списъка на Йордан Петков

Според него грешките на Иво Андреев, допуснати при победата с 2:1 над Ботев (Враца), не са били целенасочени.

"Не мога да обвинявам съдиите, че нямат подходящата подготовка. Всички правят грешки. Щом не ги правят нарочно, ние разбираме, че са възможни. Не мисля, че тези решения бяха нарочно свирени по този начин. Това, което също виждам е, че никой не предоставя на съдиите правилните инструменти за подобряване на представянето им. Трябва да се разработи стратегия за съдиите, за школите и за българския футбол като цяло", категоричен е Серехидо.

"Гледал съм много футбол през годините и никога не съм виждал мачове с толкова накъсвания на играта, както е тук. Отчайващо е за футболистите и за феновете да гледат такива срещи. Това не е само мое виждане и резултатите го показват. България не се е класирала на Световно първенство от 1998 г. и няма много международни съдии", завърши Даниел Серехидо.

Великов: Ботев (Враца) бе ощетен на 200%, дано ВАР влезе по-бързо

Великов: Ботев (Враца) бе ощетен на 200%, дано ВАР влезе по-бързо

"Изпуснатата дузпа е най-важното нещо, заради което не победихме"