Полузащитникът на ИФК Гьотеборг Хосам Айеш може да стане част от отбора на Ботев (Пловдив), разкриват медиите в Швеция. 25-годишният външен халф е харесан от новия наставник на "канарчетата" Азрудин Валентич и съвсем скоро може да пристигне в Коматево.

Айеш има договор с шведския гранд до края на 2022-а година, но не попада в плановете на тима си и може да бъде взет под наем или, ако разтрогне да пристигне без трансферна сума.

Той е роден в Швеция, но е с палестински произход. Преминава в Гьотеборг през лятото на 2019-а от Йостерсунд, като преди това е носил екипите на Варбергс Бойс и Хакен. Тогава той е бил в трансферните планове на Лийдс и Нотингам Форест, но е предпочел Гьотеборг.

Хосам има един мач за националния отбор на Швеция. На 8 януари 2019-та играе в контролата с Финландия, загубена с 0:1. Халфът е бивш юношески национал на "Тре кронур".

"Да, Ботев се появи като вариант, знам че се водят преговори", е признал самият Айеш пред FotbollDirekt.se.

"Искам да избера най-правилното решение за себе си. Не съм доволен от малкото време за игра в ИФК Гьотеборг през миналата година. В днешно време, в света на коронавируса, всяка стъпка трябва да е добре осмислена", добавя той.

Айеш може да играе и като крило, и зад нападателя.

Азрудин Валентич с неофициален дебют за Ботев (Пд)

Азрудин Валентич с неофициален дебют за Ботев (Пд)

Проверката е тази сряда от 15:00 часа