Пловдивският Ботев приема съименика си от Враца в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Това е първи двубой и за двата тима след като футболът у нас бе спрян за близо три месеца заради пандемията.  

На пръв поглед мачът изглежда по-важен за гостите, които се борят със зъби и нокти за своето оцеляване, докато пловдивчани гледат към сблъсъка със софийския ЦСКА за Купата на България в сряда.

Все пак Ботев (Пловдив) няма да отпише напълно днешната среща. Възпитаниците на Ферарио Спасов са в лоша серия от 4 поредни мача без победа и ще искат да си върнат самочувствието срещу един от аутсайдерите в първенството. Те ще трупат и игрова практика, а може да изпробват и някои нови тактически прийоми преди големият сблъсък с "армейците".

Ботев (Враца) идва под тепетата с надеждата да отмъкне нещо. Гостите са близо до опасната зона и се борят със зъби и нокти за оставането си в елита. Така че всяка точка би им била от огромна полза преди началото на плейофите. Врачани нанесоха тежка загуба на съименниците си през първия полусезон с 3:0, така че знаят как се побеждава точно този съперник.

Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов не може да разчита единствено на контузения Лазар Марин. Той вероятно ще пусне на терена Георгиев под рамката на вратата и Филипов, Работов, Бандаловски и Джонатан в защита. Терзиев ще бъде опорен халф, а Димитър Тонев и Неделев ще градят играта в средата на терена. Шопов и Александър Тонев ще действат на крилата, а в атака ще бъде Вутов.

В същото време Ботев (Враца) пристига без контузените Зехиров и Узунов. Антони Здравков вероятно ще заложи на Митов на вратата и пред него Васев, Миланов, Кечев и Лясков. Ндайе и Златински ще действат в средата на терена, а Том ще играе като плеймейкър. Генов и Атанасов ще започнат на крилата, а в атака ще се разчита на Домовчийски.

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив): Георгиев, Филипов, Работов, Бандаловски, Джонатан, Терзиев, Неделев, Д. Тонев, А. Тонев, Шопов, Вутов

Ботев (Враца): Митов, Васев, Миланов, Керчев, Лясков, Ндайе, Златински, Том, Генов, Атанасов, Домовчийски

Стадион: База Коматево, съдия: Ивайло Стоянов, начало: 18:45 часа