Бившият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар даде интервю за авторитетното в родината си Португалия издание A Bola, в което разясни защо е напуснал "града под тепетата". Въпреки напрежението през последните седмици, в които бе начело на "канарчетата", той не спести да каже, че е имало и позитивни моменти в престоя му при пловдивчани.

Футболист на Ботев (Враца) стана национал на ЦАР

Футболист на Ботев (Враца) стана национал на ЦАР

Ще играе редом с Амос Юга

"Беше добро преживяване. Постигнах целите си, класирайки се за плейофите на Лигата на конференциите, но ситуацията ставаше нестабилна, беше по-добре и за двете страни. Сега след четири години в чужбина бих искал да се върна в Португалия, нека видим какво е бъдещето пред нас след това добро преживяване", каза Балтазар.

Португалският специалист уточни, че едно от нещата, които са наклонили везните в полза на решението му да напусне Пловдив са били кадровите проблеми, които е започнал да изпитва отборът му още в първите дни след като е пристигнал "под тепетата".

"Малко след подписването на договора ми през януари, без допълнителни подсилвания на състава шестима от игразите в отбора напуснаха, петима от тях титуляри, включително капитанът. Дадохме всичко от себе си, постигнахме целите си, завършихме сезона на десето място, но беше по-добре и за двете страни да си тръгна", допълни Балтазар.

Накрая бившият треньор на Ботев (Пловдив) завърши с неприятната констатация, че на края на престоя си вече не е намирал причините да стои начело на отбора.

"Нямаше смисъл да продължавам, обичам футбола и тренировките са въздухът, който дишам. Сега чакам телефонът да звънне и за оферти", каза още Балтазар.