Доскорошният треньор на Ботев (Пловдив) - продължава да е най-силният човек в управлението на клуба по отношение на спортно-технически въпроси.

Босненецът формално е само съветник на собственика Антон Зингаревич, но реално е спортен директор с решаваща дума по всички стратегически въпроси, включително този кой ще е треньор на тима.

Валентич, който изведе "канарчетата" до бронзовите медали само с две победи като гост, е бил в основата на идването на Желко Копич за негов наследник, а сега ще има последната дума и при избора на нов наставник.

По информация на "Мач Телеграф" именно Валентич води преговорите с набелязаните специалисти, от които в близките дни трябва да се избере на кого да бъде гласувано доверие.

Босненецът държи да повери тима или на друг чужденец, или на млад и перспективен българин. Вече е заявен интерес към Станислав Генчев и Илия Груев, но се очаква през тази седмица да има конкретно решение.

Идеята е новият треньор да има повече време да работи по селекцията и да си направи план за зимната подготовка, която отново ще включва и лагер в Дубай. Вече дори бяха обяви съперниците в трите контроли, които Ботев ще изиграе в емирствата - ФК Рига, Урал (Екатерининбург) и Спартак (Москва).

В Локо (София) са убедени, че Генчев няма да поеме Ботев (Пловдив)

В Локо (София) са убедени, че Генчев няма да поеме Ботев (Пловдив)

"Железничарите" нямат план "Б" при изненадващ развой на събитията