Легендата на Ботев (Пд) - Атанас Пашев коментира предстоящия сблъсък срещу Берое, след който ще стане ясно кой ще вземе последната квота за европейските клубни турнири.

"Показахме добра игра срещу Славия и заслужено взехме бронзовите медали. Ботев (Пд) направи един много добър сезон и заслужено сме пред Левски в класирането. Станимир Стоилов вдигна "сините" след като вкара необходимата агресия и взе точните чужденци. Третата позиция в класирането ни удовлетворява. От 27 години не сме били в Топ 3, а това си е много време.

За предстоящия бараж срещу Берое, момчетата на Азрудин Валентин притежават повече класа. При старозагорци станаха много сътресения. В такъв мач, който решава кой ще играе в европейските клубни турнири, всичко се случва и не мисля, че формата има особено значение. Но в крайна сметка Ботев е в по-добра. Мисля, че Тодор Неделев и компания ще успеят да вземат своето. Обадих му се и го поздравих след успеха над Славия. Сега трябва да се подготвят сериозно за баража. Не мисля, че двата отбора ще излязат предпазливо предвид залога. Плюс това Ботев е домакин и трябва да гони успеха от първия до последния съдийски сигнал.

Голям е залогът, но "канарчетата" излизат за победата. Този отбор, ако успеят да го съхранят и да надградят, има шанс за нещо повече от бронзовите медали през следващата година. Ясно се вижда, че от мач на мач този тим израства. Това на кои позиции трябва да се вземат още играчи и къде има нужда от още подобрение го решава Азрудин Валентич. Всеки има различни виждания във футбола. Моята прогноза за срещата в петък е 2:0 за Ботев (Пд). Мисля, че сме по-добрият отбор и заслужаваме повече победата", заяви Пашев пред "Мач Телеграф".

Традицията на баража е в полза на Ботев (Пд)

Традицията на баража е в полза на Ботев (Пд)

Лоши новини за Берое