Ако Борусия (Дортмунд) победи Майнц през уикенда, ще спечели титлата в Бундеслигата. На "Борсигплатц" в града на "жълто-черните" вече тече подготовка за радостта на феновете, която те традиционно споделят на това площадче. Те обаче не са празнували от 2012 година и се очаква сега еуфорията им да надмине всякакви граници.

След загубата на Байерн от РБ Лайпциг с 1:3 Борусия (Дортмунд) е лидер с две точки аванс и се нуждае от победа срещу Майнц, за да стане шампион.

Германската футболна федерация отписа Байерн, праща сребърната салатиера на "Сигнал Идуна Парк"

Германската футболна федерация отписа Байерн, праща сребърната салатиера на "Сигнал Идуна Парк"

В Кьолн, където гостува Байерн, ще бъде занесено копие на трофея

Германската футболна лига обяви, че в събота на "Сигнал Идуна Парк" ще бъде изпратен оригиналният шампионски трофей. За Кьолн, където ще гостува Байерн, ще замине дубликат на "сребърната салатиера", тъй като шансовете на баварците за титлата са много малки.

"За нас е ясно, че трябва да се подготвяме. Има много неща за организиране", каза кметът на Дортмунд Томас Вестфал пред "Ruhr Nachrichten", цитиран от "Труд".

"Борсигплатц" е символ и място на празненствата на феновете, тъй като намираща се там къща на улица "Йостерхолц" №60 е била ресторант, в който на 19 декември 1909 г. 18 младежи основават Борусия (Дортмунд).