Босът на Славия и член на изпълнителния комитет на БФС, коментира в свой стил загубата на България с 1:3 от Унгария, както и възможността Димитър Бербатов да се кандидатира за шеф на централата. Той говори пред колегите от "Блиц".

Г-н Стефанов, как ще коментирате проваления шанс на българския национален отбор за Европейското първенство?

- Националният ни отбор се нуждае от спешна шокова терапия! През последните години начело на националния отбор се сменяха Гошо с Тошо, Иван с Пешо и т.н. Поставяха се треньори, които имаха зад гърба си богати собственици с много пари и се чувстваха значими на това място. На българския национален отбор е нужен мотиватор, който да вдигне играчите и да ги поведе. Георги Дерменджиев казва ясно и точно, че с такива футболисти разполагаме. Но това не е достатъчно, трябва ни мотиватор.

Защо например успяваше Димитър Пенев? Защото не допускаше никой да му се меси в отбора и имаше собствена стратегия. Затова го кръстиха и Стратега.

Вчера ми стана много неприятно, когато слушах коментарите на най-голямата пеперуда в нашия футбол Велизар Димитров, който сипеше критика срещу нашите. На подобни хора като него не трябва да се дава трибуна, защото с приказките си създават антибългарски настроения.

Готви се пълна промяна в националния отбор на България

Готви се пълна промяна в националния отбор на България

Ще се залага на талантливи футболисти

Намеквате, че Дерменджиев не е добър мотиватор. Необходима ли е смяната му?

- Няма да е коректно това ръководство на БФС да прави промяна с националния селекционер, защото следващото ръководство може да има друго мнение по този въпрос.

Нека новото ръководство, което встъпи в длъжност след конгреса през декември да вземе решение.

Кой трябва да поеме диригентската палка в БФС на конгреса в края на годината и мнението ви за евентуалните кандидатури на Бербатов и Стилиян Петров?

- Съмнявам се, че Стилиян Петров ще премести семейството си в България, за да изправи кривите краставици на българския футбол.

Що се отнася до другото момче - Бербатов. Истинско престъпление ще е Бербатов да поеме президентския пост на БФС.

Защо сте толкова краен към Бербатов?

- Защото той обърна гръб на българския национален отбор. Един човек, който се отказа да играе за държавата си не може да стане ръководител на футбола й.

Та Бербатов не е купил дори 10 чифта чорапи на клуба от който излезе за големия футбол - "Пирин". Какво морално право има той да оглави БФС? Никакво!

България загуби с 1:3 плейофния бараж за Евро 2020 срещу Унгария

Мечтата умря! Унгария изхвърли България от битката за Евро 2020

"Лъвовете" загубиха с 1:3 дългоочаквания бараж, груби грешки провалиха селекцията на Дерменджиев

Кой е Вашият фаворит за президентския пост в БФС?

- Няма да споделя името му, защото веднага ще започнат да го оплюват! Начело на българския футбол трябва да застане модерен човек, който да подмлади футбола ни. Разполагаме с добри играчи като Йомов и Доминик Янков. Не ни трябват Иса, Миса и т.н.

Не може в двата водещи отбора ЦСКА и Лудогорец да играят общо трима български играчи. Необходима е да ползваме младежкият национален отбор като основа за националния. И тогава футболът ни ще тръгне в правилната посока.