Бившият елитен футболен съдия - Петър Янински, който е реферирал над 100 мача в "А" група между 1992 и 2000 година, взе отношение по актуални футболни въпроси.

Янински се изказа против шефа на родните съдии Виктор Кашай и отвори дума за куриозен случай от 1996 година.

"Казах още при назначаването на този чужденец, чието име не искам да споменавам, защото му правя реклама - това е най-голямото престъпление спрямо българското съдийство. Същото преди това бе и с Марк Бата. Направи един батак и си тръгна. Сегашният го сложиха, за да си имат оправдание за грешките, които се допускат. Те се трупат, а този човек не допринесе с нищо за развитието на съдиите. Спусна се дори и една измислица. Това лице ни заблуждаваше как ще помогне на Кабаков да свири на световното първенство. Истината е, че това нямаше как да се случи.

Имаше един случай с наш международен съдия, става въпрос за пръчкар, както казвам аз на страничните, защото работата им е да държат една пръчка. Казва се Петър Митрев. И на мач на Славия той вдигна засада от тъч. Ще ви кажа нещо интересно. Последният такъв случай беше през 1996 г. Пак на двубой Славия - Спартак (Варна). Тогава същото направи един човек, който в момента се изявява като ментор и коментира всички ситуации - Детелин Баялцалиев. След тъч реагира за засада. Митрев трябваше да получи "слаб 2" и повече да не чуваме за него. Лошото обаче и в двата случая е, че главните съдии се съобразиха с решението на колегите си и отсъдиха засадите. А тях какво да ги правим. Просто съдиите ни не са подготвени", заяви Петър Янински пред "Мач Телеграф".

Виктор Кашай: Великият рефер знае кога да излезе от светлината на прожекторите и да стане видим

Виктор Кашай: Великият рефер знае кога да излезе от светлината на прожекторите и да стане видим

"Въвеждането на ВАР е равносилно на революция във футбола и съдийството"