Утре е изключително важен ден за българския футбол. Има Конгрес за избиране на президент на БФС, а надеждата на почти всички, обичащи футбола у нас, е да се сложи край на управлението на сегашното ръководство. Всичко е в ръцете на клубовете, които трябва да проявят здрав разум и смелост. Да гласуват за футбола в истинското му лице, а не за футбол на маса, на софра, футбол под звуците на Преслава...

Никой не иска Боби и "оркестъра" му, съставен от Йордан Лечков, Емил Костадинов и компания. Видяхме ги какво (не)направиха за повече от 15 години. Не спираме да виждаме на какво ниво е националният ни отбор. Футболното първенство пък отдавна минава със скандали, съмнителни мачове, съдийски грешки... Не спират да излизат смущаващи, меко казано, информации за Михайлов и компания. В същото време се отговаря с клип, на който се вижда как Димитър Бербатов слиза от колата си и спори с един човек. Това е! Това могат да извадят някои, но няма да им минат номерата.

Чухме го Михайлов какви ги наговори в последното си за момента интервю по телевизията. Шест може да си пише на танца, който продължава де е популярен в социалните мрежи, не и за управлението на футбола. Което продължава да е на ниво под нулата. В БФС да направят едно проучване каква подкрепа имат сред футболните хора и особено феновете на спорта у нас. Да видят за пореден път жестоката за тях истина, която знаят. Колкото и да ни убеждават в обратното, колкото и да ги бранят Венцеслав Стефанов и Христо Крушарски, истината е ясна от дълги години насам.

Сега на ход са клубовете. Зависи най-много от малките, от аматьорските. Те да се замислят искат ли да продължат да са тотални аматьори или желаят да се развиват, да усвояват пари от БФС, дошли от ФИФА и УЕФА. Трохи ли искат, паднали от богата софра. Или програма, финансиране, независимост. Искат ли да са част от фалшивата песен на този "оркестър" или са тези, които ще ударят по масата и ще кажат "Стига вече!".

Утре е важен ден. Пред НДК да изразят подкрепата си към Димитър Бербатов ще са фенове на всичките ни големи отбори, които разполагат с наистина огромна маса привърженици. Чест прави на левскарите, че също ще бъдат там. Докато треньорът на отбора Станимир Стоилов зове клубът да подкрепи Михайлов... Вятърът на промяната задуха силно. Утре или трябва да отвее това ръководство от БФС като ураган, или ще продължим да потъваме във футболното блато. Клубовете, ще го позволите ли?

Петър Величков:  За 16 години Боби Михайлов е получил милиони за заплати и бонуси

Петър Величков: За 16 години Боби Михайлов е получил милиони за заплати и бонуси

"За тези 8 години, в които бях член на Изплъкома, видях за какво става въпрос"