Два гола на легендата на варненския футбол Пламен Тимнев за българския железничарски национален отбор отчаяха още в началото на срещата норвежците. Тимнев, който е състезател на „Локо" Дряново от 2 години, опъна противниковата мрежа в 5-ата и 15-ата минута. Малко след това го последва младата надежда Тодор Чирпанов, който със своите два гола реши мача още в края на първото полувреме. През втората част на мача българите отново продължиха да са по-активните на терена и добавиха още 3 гола - два на Мартин Кръстев - Куршума и по един на Радослав Ковачев и Йоан Петков за финалния разгром над Норвегия с 8:0.

 

От трибуните срещата с интерес проследиха кметът на Община Дряново д-р Иван Николов, зам.-председателят на Общински съвет - Дряново Цветан Йорданов, председателя на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Георги Велинов и секретаря за ЗС Страцимир Тинчев.

 

В първата среща за деня Германия победи Словакия с 2:0.

 

Официалното закриване на турнира и награждаването ще се проведат на 28 май (петък) от 22,00 ч. във вариете - казино „Албена" с богата шоу програма - партито ще е под звуците на балканския микс на DJ Teddy Georgo, балет „Електра" и певицата Нели Грегъри.

 

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА СЛЕД ВТОРИЯ ДЕН

 

N

Отбор

Голова разлика

Точки

1

България

11:0

6

2

Белгия

3:0

3

3

Германия

2:3

3

4

Словакия

0:2

0

5

Норвегия

0:11

0

 

 

Програмата до края на турнира:

 

26 май (сряда)

Белгия - България    16,30 ч.

Норвегия - Словакия    18,30 ч.

 

27 май (четвъртък)

Германия - Норвегия     16,30 ч.

Словакия - Белгия          18,30 ч.

 

28 май (петък)

България - Словакия        16,30 ч.

Белгия - Германия            18,30 ч.