Ръководството на Българския футболен съюз ще сезира Етичната комисия към УЕФА заради изказването на Димитър Бербатов, че бившият президент на германската централа, който беше наблюдател на предишния изборен конгрес през 2016 г. - Райнхард Гриндел, е бил пиян и е обвинен в корупция.  

Това заяви в предаването "Тази сутрин" вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в отговор на думите на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" и настоящ кандидат за президентския пост в централата.

В неделя в "120 минути" Бербатов каза: "Предния път имаше човек от Германия - Райнхард Гриндел, който после беше обвинен после в корупция. Беше пиян в залата".

Фенове на ЦСКА окупират НДК по време на конгреса, ще подкрепят Бербатов

Фенове на ЦСКА окупират НДК по време на конгреса, ще подкрепят Бербатов

Привържениците на "червените" се събират на 12-ти октомври в 9:00 часа

Гриндел се оттегли от поста си през 2019 г., след като германски медии разкриха, че е получил като подарък скъп часовник от украинеца Григорий Суркис, наричан от изданието "Ханделсблат" "криминален бизнесмен".

"Ще сезираме Етичната комисия към УЕФА. Това, че е уличен в корупция и е бил пиян, което той изрече във вашето студио, са абсолютни лъжи. Той си подаде оставката за това, че е получил като подарък часовник от свои колега от Изпълкома на УЕФА. Той не е уличен в корупция, няма образувано дело срещу него, няма водено разследване. Това са доста различни неща. Нека върху един уважаван във футболните среди човек да не бъдат хвърлени обвинения, които нямат нищо общо с действителността", заяви Фурнаджиев.