Техническият директор на БФС Кирил Котев и директор развитие на детско-юношески футбол Лъчезар Димов ще участват в първия по рода си работен семинар на ФИФА. Неговата цел е обмяна на опит между различни федерации във връзка с изграждането и развитието на футболните таланти, съобщиха от футболната централа.

Семинарът ще се проведе между 17 и 20 април в Ирландия, като България ще бъде в елитната компания на Германия, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Украйна, Шотландия, Република Ирландия, Северна Ирландия и Република Корея.

Поканата към родната централа е сериозно признание за успешно реализираните проекти, свързани с подрастващите, през последните две години.

Темата на събитието ще бъде изготвянето и прилагането на дългосрочна стратегия за индивидуално развитие на перспективни таланти, както и създаване на специално звено за постижения на високо ниво във футбола.

Всяка от участващите федерации ще представи своята работа в посока развитие на таланти и ще получи възможност да обмени ценен опит в това направление.

Официално: Кирил Котев е новият Технически директор на БФС

Официално: Кирил Котев е новият Технически директор на БФС

Бивият защитник наследи Гонзо на поста