В последните часове стана ясно, че четирима от Изпълкома Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков са подали жалби в Софийския градски съд срещу вписването в Търговския регистър на Михаил Касабов. На 27 ноември 2023 г. Борислав Михайлов подаде оставка, а изпълнителният директор на централата Борислав Попов обяви, че Михаил Касабов временно поема БФС. В крайна сметка Касабов беше официално вписан като временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Очаква се какво ще отсъдят съдиите относно жалбите, а ето как коментира ситуацията за "dsport" самият Касабов.

Номерата не минаха! Вписаха Касабов в Търговския регистър

Номерата не минаха! Вписаха Касабов в Търговския регистър

Като президент на БФС

"Странна ми е тази метаморфоза на колегите ми от 27 ноември до днес, но този петък на заседанието на Изпълкома ще ги попитам за мотивите им, за да мога да оправя грешките си, които според тях съм направил, и да получа отново тяхното доверие. Ще искам да коригирам това, от което те са недоволни, за да спечеля отново доверието, което те ми оказаха на 27 ноември. Тогава получих единодушна подкрепа, всички бяха твърдо за мен, а сега Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков искат моето невписване в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на БФС", заяви Касабов.

"Целта ми е да разбера какво ги е накарало да променят позицията си. Откакто четиримата ми колеги подадоха жалби в Софийския градски съд срещу моето вписване, съм разговарял само с Емил Костадинов днес и с него се разбрахме. С другите обаче не съм имал комуникация. Нещо повече, нито един от четиримата не ми беше казал предварително, че ще подаде жалба, което ме учудва. Вчера дори се видях с Емил Костадинов и с Румян Вълков и никой нищо не ми каза", допълни временният президент на Футболния съюз.

"В петък ще искам мнението на всички и да ми обяснят причините. Потвърждавам, че ще има заседание на Изпълкова този петък, което е насрочено от Борислав Михайлов още преди седмица", завърши Михаил Касабов.