Михаил Статев, който е член на изпълнителния комитет на БФС и на управителния съвет на ПФЛ, призова ден преди Конгреса да бъде забравен езикът на омразата и за уважение между делегатите. 

"Искам да призова всички участници във футболния живот у нас да оставят личните си амбиции, както и егото си на заден план, за да изберат общ екип от най-можещите да управляват футбола. Нека проявим мъдрост! Стига с тези разделения! Настъпи време да си дадем сметка, че трябва да се мисли за бъдещето на играта. Националният интерес е на първо място, а не постовете и популярността.

Дълбоко вярвам в екипната работа и загърбването на личните пристрастия в името на родния ни футбол. От дадените заявки от кандидатите за президент е видно, че навсякъде около тях има по няколко човека, които са доказали през годините, че работят и могат да помогнат за развитието на футбола. Ето защо е нужно обединение в един отбор с обща цел.

Ще се радвам на утрешното Общо събрание представителите на клубовете да изградят този отбор като сплав от опит, експертиза и работохолизъм", заяви Статев пред "Дарик".