Адвокатът Георги Градев, който е спряган като кандидат за президентския пост на БФС пусна публикация в социалната мрежа Фейсбук, в който се закани, че желае да прати подалия оставка като шеф на Централата Борислав Михайлов в затвора. Той нито потвърди, нито отриче, че ще се включи в надпреварата за шефското място, но пък е уверен в предстоящата промяна.

"Много хора ме питат дали ще се кандидатирам за президент на Българския футболен съюз. Много хора ме питат дали ще заема друг пост в спорта.

Моето желание е да РАБОТЯ за българския спорт, не да управлявам или да бъда лице, да постигна обединение и разбирателство, спортните федерации да бъдат в услуга на спортистите и да прилагат добри практики (скандалите и репресиите не са добри практики), да има условия, финансиране и образование за всички, да спрем да се делим и нападаме, да променя изцяло законодателната рамка, свързана със спорта и да вкарам лицето Борислав Михайлов и съучастниците му в затвора. 

Не е нужно да съм президент на БФС или член на ИК на БФС или да заема друг важен пост, за да постигна всички тези цели. Достатъчно е да работим всички заедно, за да постигнем тези цели, защото няма накъде да пропадаме повече. 

Но ако в следващите няколко седмици не видя промяна в някои хора и процеси, ще поема отговорност и ще се нагърбя, за да разчистя тази тиня. Мисля, че доказах с работата ми в шахмата за кратко време, че работя здраво и безкомпромисно, много добре знам какво правя и как да го постигна. 

Промяната е много близо, приятели! Вярвайте в нея и станете част от предстоящите процеси. 

На всички положително настроени хора, които милеят за българския спорт, желая здрава и успешна Нова година 2024!, написа Градев.

Градев призова Михайлов да направи честен конгрес

Градев призова Михайлов да направи честен конгрес

Да си тръгне с вдигната глава, а не да стои затворен в Бояна, смята специалистът пто спортно право