Бившият вече президент на БФС - Борислав Михайлов, застана пред медиите, след като официално подаде своята оставка пред Изпълкома на футболната федерация. Той увери за пореден път, че действията му са личен акт, а не са продиктувани от външен натиск. На сбогуване Михайлов категорично заяви, че в страната ни няма черно тото.

Бившият вратар: За оставка трябва да имаш дупе. Доста съм успял, феновете да си пеят "Борислав Михайлов п*дераст"

Бившият вратар: За оставка трябва да имаш дупе. Доста съм успял, феновете да си пеят "Борислав Михайлов п*дераст"

"Не, не бих казал, че съм предаден. Ще мисля за футбол след много време"

"14 години са доста дълго време. Отдавна се замислях, че може би съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха много неща, които вкараха много напрежение. Предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и моите колеги да работят на спокойствие. В деня на мача с Англия се видях със спортния-министър и на другия ден прочетох какво е написано. Но няма нищо общо едното с другото. Никой не разбра, че оставка не се приема. Това не се обсъжда въобще. За 14 години имам някаква вина за случилото се. Състоянието на българския футбол е общо понятие. Футболният съюз е регулатор. Ние целим обезпечаването на националния отбор и администрацията. Футболът се прави в клубовете, школите и т.н. Аз като бях вратар 6 гола в националния отбор не са ми вкарали със сигурност. Има моменти , в които търпението се изчерпва и ето ме тук пред вас", започна той.

Снимка 448367

Източник: LAP.bg

"Много голяма роля за тази истерия с расизма дойде от Англия. Знаете, че написах две писма. Написах им, че България не е расистка държава. Специализирани структури дават информация дали нещо се е случило. Темата за уговорени мачове се преекспонира от 15 години.

В България няма черно тото. Който го докаже, виновните да си поемат вината. С годините сигналите от УЕФА са намаляли. Всичките са дадени на прокуратурата и преведени, но няма доказано нито едно престъпление. Преди 4 години сигналите бяха 48, сега са само 3. Има и човек от УЕФА на заплата. На Стоичков няма какво да му отговарям. Всеки може да си говори... Ако има нещо, трябва да бъде доказано. Не съм участвал в черно тото на каквото и да било ниво. Мачът с Естония какво сме виновни ние, че някакъв съдия е решил да отсъди 4 дузпи?!", коментира още Михайлов.

Снимка 448358

Източник: LAP.bg

"Нося отговорност пред всички делегати, които ме избират с мнозинство над 80 процента за последните 4 мандата. Нещата през последната година се промениха към по-хубаво в работата на футболния съюз", каза той.

Запитан дали смята, че скандалът с расизма на стадиона е бил предизвикан, Борислав Михайлов отговори: "Не е организирано от Футболния съюз със сигурност, платили сме на стюарди на полиция, не мога да гадая дали е нарочно или не".

Боби Михайлов се отчете, бюджетът скочил от 5 615 000 до близо 19 милиона

Боби Михайлов се отчете, бюджетът скочил от 5 615 000 до близо 19 милиона

На мнение е, че оставя футболната федерация в отлично финансово състояние