Българският футболен съ­юз очаква сериозен приход при класиране на национал­ния отбор за Евро 2016 във Франция, пише „Тема Спорт". Изданието пише още, че при постигане на цел­та в касата на „Иван Асен II" 26 ще влязат около 8,5 ми­лиона евро.

За сравнение то­ва е почти два пъти и половина бюджета на централа­та. Сумата е завишена заради новия формат и регламент на финалите, които ще са с 24 тима. За първи път първите два отбора от всяка квалифи­кационна група ще се класират директно, а заелите трето място ще играят бараж, като най-добрият от тях също оти­ва във франция. България не се е класирала за голям форум от Евро 2004 в Португалия.

Президентът на БФС Бо­рислав Михайлов все още умува каква да е премията за играчите. Боби вече е провел предварителен разговор с трима представители от държавния тим. На него не е присъствал селекционерът Любослав Пенев. Той има в договора си залегнала клауза колко ще получи, ако лъвове­те са част от Евро 2016.

Според запознати футбо­листите са поискали около 2 милиона евро отборен бонус. Засега обаче Михайлов и останалите членове на Из­пълкома не са склонни на та­кава голяма премия.