Българският футболен съюз излезе с изявление, след като стана ясно, че всички спортни мероприятия у нас ще се играят без фенове заради положителните проби от коронавирус. 

От централата обявиха, че от 9 март, понеделник, до второ нареждане футболните срещи у нас ще се провеждат пред празни трибуни. 

Вижте цялото изявление: 

Във връзка с решенията, обявени след днешното заседание на Министерски съвет, и в следствие на мерките за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, Българският футболен съюз постановява двубоите от Първа и Втора професионална лига да се играят при закрити врата считано от понеделник, 9 март 2020 г.

Поради сериозния зрителски интерес и вече закупените билети за днешните мачове от професионалния ни футбол, ръководството на БФС призовава зрителите да спазват всички правила за опазване на здравословното им състояние и да ограничат до минимум контактите по трибуните.

Българският футболен съюз и организаторите на футболните срещи по места ще вземат всички мерки за спазване на разпорежданията на държавните власти и Националния оперативен щаб по време на спортните мероприятия на 8 март.

Рестрикциите за достъп до стадионите от 9 март включително ще бъдат в сила до второ нареждане.

Спортните събития в България ще се играят без публика!
Обновена

Спортните събития в България ще се играят без публика!

Причината - положителните проби за коронавирус