Бившият национал Димитър Бербатов вече е пред базата в Бояна и призова протестиращите да изразят позицията си цивилизовано. Той смята, че големите клубове трябва да подкрепят малките.

"Моят екип ни каза, че сме поканени да дойдем. Ние идваме, за да покажем отношение. Това, което се случи с изключването на клубовете е несправедливо и неморално. Юридически се водят дела. ДК няма такива правомощия да изключва клубове. Когато малки клубове са изключени, всеки има правото да демонстрира съгласието си цивилизовано. Аз и моят екип няма как да не станем съпричастни и да окажем подкрепа към тези клубове. Големите клубове трябва да подкрепят малките. Няма значение дали става въпрос за Левски, ЦСКА, Ботев или Локомотив. ЦСКА са засегнати от факта, че присъстваха на конгреса и делегатът им беше наказан. Ако Левски беше тук, щях пак да дойда и да говоря и с тях. Търсим обединение на всички клубове. Те имат същото желание. БФС си мисли, че когато изключи такива клубове, ще постигне нещо. Напротив така обединяват всички.

Борислав Попов: Хората не ни притесняват, щом имат разрешение, значи всичко е наред

Борислав Попов: Хората не ни притесняват, щом имат разрешение, значи всичко е наред

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов покани протестиращите привърженици да използват тоалетните и барчето на базата

В полицията ме разпитваха по наш сигнал, който сме подали преди време. Преди Конгреса подадохме сигнал, че има репресия срещу клубовете с декларациите. Сега пак подадохме такъв сигнал и ни викаха. Не ме викнаха заради Конгреса. Той беше по устав и закон.

Не съм си представял, че ще бъда тук на палатков лагер. Споделих няколко пъти и с други фенове, че щом се стига до тук, ситуацията не е добра. Това не е начинът, но поради обстоятелствата сме принудени да правим всичко това, което е в рамките на закона. Ако бездействаме, ще има нови 16 години, в които нищо няма да се промени. Не съм само аз промяната, да заповяда и още някой. Ще сблъскаме идеи. Всеки има правото да изразява волята си по законов начин. Хората го правят. Казах им да са цивилизовани и културни. В цяла България протестират клубове. Те са на ръба, даже зад ръба. Постоянното лъжене, отменяне на конгреси води до тук.

Кюстендилеца: Тук сме до дупка, няма да се предадем

Кюстендилеца: Тук сме до дупка, няма да се предадем

"В петък ще видите едно безпрецедентно обединение между големите български отбори"

Борислав Михайлов е вписан още от 2018-а година. Конгресът миналата година, който беше опорочен, не ги вписаха. Избраха нас за ръководство на последния конгрес и трябва нас да впишат. Само да кажа за Конгреса, защото има чудене дали е законен. За последен път го казвам, че това, което стана, е напълно законно. Клубовете, които присъстваха бяха тези, които в срок си попълниха документите. Много други искаха, но не си изпълниха нещата в срок. Следващата стъпка е да ни впишат в Търговския регистър. БФС може да обжалва. Ще се спре вписването и влизаме отново в патова ситуация и омагьосан кръг.

Няма право да взимат каквито и да е решения, защото ние сме легитимното ръководство. ДК няма право да прави такива наказания, могат само свързани с футболни срещи. Затова клубовете вече са получили документи, с които ще обжалват в съда. В момента има двама президенти и три Изпълкома - абсурд. Вече има нов Изпълком, но не е вписан и не можем официално да започнем да работим. Ситуацията наподобява тази в Гърция. Там ФИФА се намеси и сложи служебно ръководство, което проведе Конгрес. Явно по нашите ширини се случват такива неща. Министърът на спорта е отговорил на ФИФА и УЕФА и чакаме да видим какво ще е решението.

Тъй като става въпрос за голяма кауза, няма как да ме изморява, амбицира ме, но ме натъжава. На моменти се чудя какво да кажа. Звънят ми от чужбина и се чудя какво да кажа, за да не станем за смях. Ситуацията е много абсурдна. Спазваме Устава на БФС. Ние няма какво да крием, това е", каза Бербатов.

Бербатов след разпита в полицията: Дадохме нещата, които имаме като информация

Бербатов след разпита в полицията: Дадохме нещата, които имаме като информация

"Не мога да се наема с някакви срокове, има си компетентни органи"