Треньорът на Берое - Петър Колев определи положението в клуба като срамно, а повод за реакцията му е интервю на кмета на Стара Загора. Специалистът използва профила си във Фейсбук, за да коментира ситуацията.

Ето какво публикува Колев:

"Повод за тези мои мисли е интервю на Кмета на Община Ст.Загора, в което последният въпрос е за моята позиция в клуба. В отговор г-н Тодоров заявява, че Петър Колев е "бероец" и "ще прояви разбиране и ще влезе в положение".

Вероятно тук се съдържа намек, че не проявявам разбиране и не влизам в положение.

Все пак благодаря на Кмета, че ме нарече "бероец". Това е единствената оценка, която той ми е дал досега за времето, в което съм бил треньор на отбора. И понеже това определение чувам и от другаде, сериозно се замислям какви ли са критериите да те изберат за "бероец" ?

Аз със сигурност не съм "легенда" нито "звезда" на "Берое". Играх с фланелката на клуба от 2004 до 2009,включително съм носил капитанската лента. Бях част от успехите и неуспехите, бях част и от "Лудата банда". През този период се случиха и двете най-тежки контузии в кариерата ми,през 2007г и 2009г, последвани от две операции по спешност. Двата пирона в глезена ми нося и до днес,не можах да ги махна навреме поради важни мачове, които предстояха,а после нямаше смисъл.

Втората спешна операция беше на тежка лицево-черепна травма, която лекувах дълго време. Това беше и причина да приключа преждевременно кариерата си да се отдам на треньорската професия. Та по такива причини се питам, дали покривам критериите да бъда наречен "бероец". За какво "разбиране" и за какво "положение" става въпрос?

Днес на ход са "истинските беройци", те неудържимо нахлуват на стадиона, наритват по глезена с пироните треньора виновник за "слабите" резултати и дори го "уволняват". После започват да кадруват-предлагат ново начало на футболистите, обещават заплати, подкрепа, светло бъдеще.

Аз пък познавам едни други "беройци", които с многохилядните си гласове и скандирания бяха нашият дванайсети играч. Една велика и достойна публика, на която винаги ще сме длъжници! Само те могат да спасят "Берое"

Та такова е "разбирането" ми за "положението"....Срам..