Берое записа историческо постижение, поне що се отнася до представянето му като гост на двата гранда, пише "Мач Телеграф". "Зелените" взеха 4 точки от гостуванията на - Левски и ЦСКА. Тимът на Херо започна с успех на "Герена" с 2:0 в първия кръг, а в деветия си тръгна с 1:1 от "Българска армия". Точно през настоящия сезон може би резултатът срещу "червените" е по-престижен, като се има предвид какво е състоянието на "сините".

Шеф в Берое обяви целта пред отбора

Шеф в Берое обяви целта пред отбора

"С връщането на контузените играчи ще бъдем още по-добри"

Това е едва четвъртият случай в историята на Берое, в който тимът не загуби в столицата и на "Герена", и на "Армията". Интересното е, че за първи път това се случва в два поредни сезона в средата на 60-те, като в първия случай шампиони са "сините", а във втория автентичното ЦСКА. Става въпрос за 1964/65 и 1965/66, като и в двете първенства Берое си тръгва с равенствата от визитите в столицата.

Безспорно пък най-успешният сезон на тима дотук в това отношение е 2014/15. Тогава "зелените", ръководени по онова време от Петър Хубчев, първо биха Левски на "Герена" с гол на Елиаш. По-късно в пролетния дял удариха и ЦСКА с 1:0 с гол на сегашния играч на Ботев (Bp) Аласан Ндиайе. По-късно Берое гостува на "Армията" и в сблъсък от плейофите и, макар да завърши мача с 9 души, отново успя да не падне и завърши 0:0.

Димитър Димитров: Да се изчисти корупцията до минимум в българския футбол

Херо: Да се изчисти корупцията в българския футбол!

"ЦСКА е изключително силен отбор с много добра селекция"