Германският шампион Байерн (Мюнхен) скоро ще преподпише със своя вратар Мануел Нойер, съобщава "Скай Германия". Както е известно, настоящият договор на капитана на баварците е до лятото на 2023-а, но той може да бъде удължен с още три години.

Това означава, че Александер Нюбел със сигурност ще си потърси нов отбор през лятото. Той беше изпратен под наем в Монако до края на сезона именно с целта да натрупа повече игрово време - нещо, което той няма да постигне в Байерн и след новия договор на 35-годишния Нойер.

Ето защо германският шампион вече си е набелязал потенциална резерва на своя титулярен страж. Става въпрос за вратаря на Арминия (Билефелд) Щефан Ортега. Той също не желае да седи на пейката, но се предполага, че би се съгласил на това единствено в Байерн.

"В пресата се говори за интерес от страна на Байерн. Само мога да кажа, че Щефан иска да продължи да играе и да работи върху своята кариера. Ще видим дали е готов да седне на пейката. Мисля, че ще отнеме време преди да имаме някакви новини", коментира пред "Скай Германия" Йорг Неблунг, който е агент на Ортега.

Нойер преговаря за нов договор с Байерн

Нойер преговаря за нов договор с Байерн

35-годишният вратар се чувства в отлична форма