Новият треньор на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач обясни философията си за футбола. Хърватският специалист заменя на поста Юп Хайнкес, а през миналия сезон изведе Айнтрахт (Франкфурт) до трофея Купата на Германия

"Чистата форма на "тики-така" вече не е на мода. В днешно време вече притежанието на топката не ти върши работа без скорост. Ако футболистите се увлекат по безкрайни комбинации помежду си, то високият процент на владение на кълбото става дори по-опасно нещо, защото ако загубиш топката, съперникът разполага с много пространства за контраатака.

Снимка 366705

Източник: Twitter

Като си пестиш силите, не стигаш далеч. Футболистите от успешните отбори се борят с огън в очите - от първата до последната минута.В миналото беше следното: големите футболисти "изяждаха" малките. Днес обаче вече бързите "изяждат" бавните. Вниманието вече очевидно се насочва към тези състезатели, които умеят да комбинират в себе си скорост и техника. 

е правят разликата, защото са в състояние да сътворят нещо на изключително ограничено пространство. А и превключването на играта - както в атака, така и в защита - зависи от скоростта", коментира Ковач пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". 

Байерн (Мюнхен) се прицели в един от асовете на Франция

Байерн (Мюнхен) се прицели в един от асовете на Франция

"Баварците" имат интерес към Бенжамен Павар