Немската футболна легенда Руди Фьолер смята, че оставането на Роберт Левандовски в Байерн Мюнхен може да създаде проблеми, ако шампионите продължат да отказват да го продадат.

Полският нападател изрази желанието си да напусне клуба след осем забележителни сезона, в които печелеше титлата във всяка кампания.

Барселона иска да подпише с 33-годишния футболист въпреки финансовите си проблеми и изглежда, че Байерн е намерилзаместник на Лева, като медиите съобщават, че Садио Мане от Ливърпул ще бъде подложен на медицински преглед във вторник.

Все още има шанс Левандовски да остане в Мюнхен, защото има още една година от договора си, а бившият селекционер на Германия Фьолер, който напусна поста изпълнителен директор на Байер Леверкузен, следи отблизо ситуацията.

"Ако Левандовски остане, тогава той трябва да поеме ясен ангажимент, тогава една година все още е възможна, в противен случай ще бъде трудно", каза Фьолер пред "Bild TV".

Купуването на Мане е "върхов трансфер", тъй като "кариерата му досега е изключителна" според Фьолер, който добави: "Справиха се много добре и може би това е в случай, че Левандовски напусне. Байерн има топ отбор дори без него и може да спечели Шампионската лига."

Бившият нападател на Ливърпул Дийн Сондърс е объркан от предстоящото преминаване на 30-годишния Мане в Байерн, вярвайки, че Бундеслигата ще бъде твърде лесна за него в сравнение с Висшата лига.

"Нищо против клуба, това е страхотен клуб, но лигата не е предизвикателство за Мане. Той ще се качи в креслото си, ще запали пура, ще играе за Байерн на трета предавка и ще изкара две години и ще провали най-добрите две години от живота си като футболист", каза Соундърс пред "Talksport".

Байерн отклони оферта на Барселона

Байерн отклони оферта на Барселона

Ето подробности