Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Ян-Кристиан Дреезен заяви, че всички в клуба искат да задържат Джамал Мусиала за цял живот, а също така и работят по подновяването на договора на вратаря и капитан на тима Мануел Нойер. 20-годишният Мусиала, който е смятан за един от най-обещаващите таланти в Германия, има договор с баварците до юни 2026-а година, но вече е обект на интерес от други големи клубове на континента.

Дреезен говори пред телевизия Bayerischer Rundfunk късно в неделя, че много би искал да обвърже Мусиала с клуба "до края на кариерата му".

В Германия може да отложат мач на Байерн

В Германия може да отложат мач на Байерн

Ето подробности

"Джамал вече се е изградил като фантастичен футболист. Той има такива невероятни качества, толкова голям потенциал за надгражда върху себе си, че ние просто сме длъжни да го задържим колкото се може по-дълго", казва Дреезен. Изявлението му идва няколко дни след изказване в същата посока и от президента на клуба Херберт Хайнер.

"Джамал има договор с нас до 2026-а година и знае много добре какво има в Байерн, как всички врати винаги са били отворени за него. Бих искал да го имаме при нас колкото се може, по-дълго, максимално дълго дори. Но в момента нито една от страните по договора не бърза с нов договор", заяви Хайнер пред вестник "Абендцайтунг".

Дреезен също така поздрави за завръщането на терена на вратаря Нойер. 37-годишният национал счупи крак през декември миналата година по време на ски-ваканция. Неговият контракт изтича през юни 2024-а, но Байерн ще му поднови споразумението, както и на другите водещи футболисти.

"Той изигра един мач след контузията. Мисля, че трябва да го оставим на спокойствие, за да натрупа още срещи. Има време да говорим за това и в правилното време, ще го обсъждаме. Държим много на Мануел. Той е част от нашето ДНК на клуба. Ако се върне на терена в обичайната си форма от преди контузията, защо да не продължим още дълго заедно", казва директорът.